Skip links

Hoe uw werkplek en collega’s uw gezondheid kunnen beïnvloeden

De meeste mensen brengen een groot deel van hun dagelijks leven op de werkplek door. Hoewel de routine van het hebben van doelen en het bijwonen van een dagelijkse planning erg nuttig kan zijn, is het ook belangrijk om een ​​gezonde sfeer op kantoor te garanderen. Hier zijn enkele van de factoren die de fysieke en mentale gezondheid van werknemers kunnen beïnvloeden:

De gewoonten

Lange tijd op het werk zitten zonder veel te bewegen? Onderzoekers suggereren dat een dergelijke levensstijl geleidelijk de hersenstructuren zou kunnen dunner maken .

Een Britse studie koppeld kantoor banen aan een ​​verhoogd risico op obesitas en hart-en vaatziekten. “Langere tijd in sedentaire houding is significant geassocieerd met grotere tailleomtrek, hogere triglyceriden en lager HDL-cholesterol,” zei hoofdonderzoeker Dr. William Tigbe van Warwick Medical School, VK

Bovendien kunnen lange perioden van staren naar de computer leiden tot vermoeidheid van de ogen . De druk om deadlines te halen kan ook leiden tot stress- eetneigingen. Werkplekken moeten stappen ondernemen om de gevaarlijke combinatie van verminderde lichamelijke activiteit en een ongezond voedingspatroon te ontmoedigen.

De trap nemen in plaats van de lift, waar mogelijk geen stoel gebruiken , zorgen voor een gezonde lunch en het uitvoeren van oefeningen aan de balie zijn enkele van de individuele maatregelen die werknemers kunnen overwegen.

De mensen

De mensen met wie u werkt, spelen een belangrijke rol in de kwaliteit van uw leven, met name met betrekking tot geestelijke gezondheid en productiviteitsniveaus. Over het algemeen besteden veel mensen meer tijd aan hun collega’s dan aan hun familie of vrienden.

Na een onderzoek van bijna 700 Europese werknemers, koppelde een recent onderzoek blootstelling aan onbeschofte medewerkers aan met verhoogde symptomen van slapeloosheid, vermoeidheid en slechte geestelijke gezondheid. In een onderzoek gepubliceerd door RAND in 2017 meldde een op de vijf Europese werknemers dat ze werden blootgesteld aan een vijandige of bedreigende sociale omgeving op het werk.

Wanneer intimidatie, pesterijen en grof gedrag niet worden aangepakt, kunnen werknemers moeite hebben zich te concentreren omdat ze geen gemoedsrust kunnen hebben.

Dr. Nicole Maestas, universitair hoofddocent gezondheidszorgbeleid aan de Harvard Medical School, benadrukte dat mensen met een autoriteitsfunctie moeten ingrijpen wanneer werknemers zich zo voelen. “De top van de organisatie geeft de toon aan wat deze cultuur waardeert en tolereert wat betreft gedrag en gedragscodes, die doorschuiven naar alle toezichtniveaus,” zei ze .

De ruimtes

In de afgelopen jaren is geopperd dat kantoren in de open ruimte schadelijker zijn dan nuttig. Een overweldigende meerderheid van kantoormedewerkers vindt het moeilijk om zich te concentreren vanwege afleiding en gebrek aan privacy. Professor Ann Richardson, een professor aan de Universiteit van Canterbury in Nieuw-Zeeland, voegde eraan toe dat ze “ziekteverzuim, afwezigheid en emotionele cognitieve irritatie verhogen, en mentaal werkvermogen en productiviteit en werkplezier verminderen.”

Kantoorruimtes moeten zodanig zijn ontworpen dat bepaalde niveaus van zonlicht en gezonde lucht mogelijk zijn. Terwijl het eerste belangrijk is voor de synchronisatie van circadiane ritmes, kan een slechte luchtkwaliteit binnenshuis leiden tot hoesten, irritaties, hoofdpijn, slaperigheid en meer .

Qua hygiëne zijn bacteriën te vinden op plaatsen zoals deurknoppen, koffiezetapparaten, printers en liften. Volgens ander onderzoek kunnen handdrogers bacteriedeeltjes op gebruikers deponeren, terwijl toetsenborden van computers meer bacteriën kunnen bevatten dan het toilet.

Iets te zeggen?