Skip links

De effecten die binnenluchtverontreinigende stoffen op uw huis en kantoor hebben

Een slechte luchtkwaliteit in gebouwen zorgt voor een breed scala aan gezondheidsproblemen. De symptomen variëren van mild tot ernstig, afhankelijk van de omvang van het probleem. Verhoogde luchtvochtigheid, vervuiling en slechte ventilatie zijn verantwoordelijk voor het grootste deel van de luchtkwaliteit.

Oorzaken van binnenluchtvervuiling

Verontreinigende stoffen komen van binnen- en buitenbronnen , zoals luchtverfrissers en smog. Meubels, tapijten, verf en schoonmaakmiddelen geven vaak vluchtige organische stoffen en irriterende chemicaliën af.

Luchtwissellingen beïnvloeden de gezondheid van binnenomgevingen. In de afgelopen decennia zijn woningen en commerciële gebouwen steeds meer geïsoleerd geworden om de energie-efficiëntie te verhogen. Het gevolg is dat verontreinigende stoffen binnenin worden geconcentreerd. Mensen brengen meer tijd in gebouwen door dan in het verleden, maar tegenwoordig zijn er meer gebouwen vol vervuiling. Europeanen brengen 90 procent van hun tijd binnenshuis door. Onderzoek toont aan dat binnenlucht twee tot vijf keer meer vervuild is dan de lucht in grote steden.

Lucht kwaliteit oplossingen

Om dit niveau van vervuiling effectief te bestrijden, is een meervoudige benadering noodzakelijk. Wanneer klanten naar ons komen voor hulp bij het verbeteren van hun luchtkwaliteit, bevelen we enkele strategieën aan.

Stappenplan tot verbetering

We gaan verontreinigingde stoffen en gassen meten. We monitoren en meten verschillende malen over verschillende dagen. Daarna volgt de analyse  en stellen we eventueel oplossingen voor die bijdragen tot een betere luchtkwaliteit.

Symptomen van luchtverontreiniging

Veel voorkomende symptomen van luchtverontreiniging binnenshuis

Symptomen van slechte luchtkwaliteit binnenshuis zijn erg breed en hangen af ​​van de verontreiniging. Ze kunnen gemakkelijk worden aangezien voor symptomen van andere ziekten zoals allergieën, stress, verkoudheid en griep. De meest voorkomende symptomen zijn:

  • hoesten
  • niezen
  • waterige ogen
  • vermoeidheid
  • duizeligheid
  • hoofdpijn
  • bovenste luchtwegcongestie

Als u snel verbetering merkt na het verlaten van een bepaalde kamer of gebouw, kunnen uw symptomen worden veroorzaakt door verontreinigingen van de binnenlucht.

Ademhalingsgezondheidseffecten

  • Rhinitis, verstopte neus (ontsteking van de neus, loopneus), Epistaxis (neusbloedingen), Dyspnoe (ademhalingsmoeilijkheden of pijnlijke ademhaling), Faryngitis (keelpijn), hoesten, Piepende ademhaling, verergering van astma, Ernstige longziekte

Meer ernstige gezondheidseffecten

  • Conjunctivale (oog) irritatie, huiduitslag, Koorts, koude rillingen, Tachycardie (snelle hartslag, soms leidend tot kortademigheid), Hoofdpijn of duizeligheid, Lethargie, vermoeidheid, malaise, Misselijkheid, braken, anorexia, Myalgie (spierpijn), Gehoorverlies

Productiviteit

Een goede luchtkwaliteit binnenshuis kan de kantoorproductiviteit met 10% verbeteren.
Een studie van de Technische Universiteit van Denemarken door wetenschappers van binnenklimaat Pawel Wargocki en David P. Wyon, onthulde dat het binnenmilieu de werkproductiviteit met maximaal 10% kan verbeteren.

Taken die concentratie, geheugen en oorspronkelijke gedachten vereisen, zijn bijzonder gevoelig voor slechte luchtkwaliteit binnenshuis (Bron: “Effecten van binnenmilieu op prestaties”, David P. Wyon en Pawel Wargocki, ASHRAE Journal, maart 2013, pp. 46-50).

Contacteer ons voor een gesprek